Anasayfa / Genel / YANGINDA ZARAR GÖREN BÖLGEDE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANILDI

YANGINDA ZARAR GÖREN BÖLGEDE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANILDI

İlçemiz İbrahimözü Köyü Safranlar Mahallesi Doğanderesi mevkiinde geçtiğimiz eylül ayında meydana gelen orman yangınında zarar gören bölgede ağaçlandırma çalışmalarına başlanıldı.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Göynük Orman İşletme Şefliği ekiplerince başlatılan çalışmalar kapsamında bu gün yangında zarar gören bölgede kızılçam tohumlama çalışması gerçekleştirildi.

Tohumlama çalışmasına katılan Başkanımız Kemal Kazan yaptığı açıklamada; geçtiğimiz eylül ayında meydana gelen orman yangınında zarar gören bölgenin yeniden yeşillenmesi için gerçekleştirilen temizleme çalışmalarının bittiği alanda bu gün gerçekleştirilen tohumlama çalışmalarına İlçe Kaymakamımız Orhan Gazi Karakaş, Göynük Orman İşletme Müdürümüz Yakup Eraslan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Bahattin Yüksel ve ilçemizde öğrenim gören öğrencilerimiz ile birlikte katıldık. İlçemiz tarihinde gerçekleşen en büyük felaketlerden biri olan bu yangında zarar gören alanların yeniden hayat bulması için gerçekleştirilen tohumlama çalışmasının yanı sıra bazı bölgelerde de gelir getirici ağaçlandırma yapılarak yangında zarar gören alanın tamamen yeşillendirilmesi sağlanacaktır dedi

Başkanımız Kemal Kazan Göynük Belediyesi olarak ağaçlandırma çalışmalarında her türlü yardım ve destekte bulunulacağını belirtirken desteklerini esirgemeyen Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu başta olmak üzere, Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Göynük Orman İşletme Müdürü Yakup Eraslan’a ve çalışmalara katılan Göynük Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.