Anasayfa / Legal Page / KVKK -Bolu Göynük Belediyesi Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası Hakkında.

KVKK -Bolu Göynük Belediyesi Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası Hakkında.

GÖYNÜK BELEDİYESİ

aydınlatma metni ile gizlilik ve ÇEREZ POLİTİKASI

 

             2021/Versiyon No: 1

 

Değerli Ziyaretçilerimiz,

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca, veri sorumlusu sıfatıyla GÖYNÜK BELEDİYESİ’nin aydınlatma yükümlülüğü bulunduğundan bu kapsamda işbu Aydınlatma Metni ile kişisel verilerinizin işlenmesi ve kişisel veri sahibi olarak haklarınıza ilişkin bilgilendirilmeniz amaçlanmaktadır.

GÖYNÜK BELEDİYESİ veri sorumlusu olarak üyelerimizin ve ziyaretçilerimizin ve gizlilik haklarına büyük önem vermekte ve kişisel verilerini işlenmesinde aşağıda açıklanan Gizlilik ve Çerez Politikasını uygulamaktadır. Bu çerçevede, kişisel verilerin toplanması, saklanması, aktarılması veya kişisel verilerinizin herhangi bir şekilde işlenmesinde aşağıdaki esaslar uygulanmaktadır:

1. İşlenen Kişisel Verileriniz

1.1. https://goynuk.bel.tr   adresini ziyaret etmeniz, üye olmanız, üye olarak ya da olmadan internet üzerinden alışveriş yapmanız, GÖYNÜK BELEDİYESİ iletişim kanallarından bizimle iletişime geçmeniz veya ticari ileti gönderilmesini kabul etmeniz halinde GÖYNÜK BELEDİYESİ’nin kişisel veri işleme süreçlerine ilişkin olarak sizi aydınlatmak istiyoruz.

  • Adresimizi ziyaret etmeniz halinde, güvenlik kamerası kayıtlarınız işlenmektedir.
  • Çevrimiçi ziyaretçiler açısından çerez kayıtları verileri işlenmektedir.
  • İnternet üzerinden üye olmanız halinde ve/veya üye olarak ya da üye olmadan internet üzerinden taleplerinizde adınız-soyadınız, adresiniz, e-posta adresiniz, telefon numaranız, kullanıcı adınız, ödeme bilgileriniz, kredi kartı kapsamında toplanan veriler ile iletişim verileriniz toplanmakta ve işlenmektedir.
  • GÖYNÜK BELEDİYESİ’ne herhangi bir kanaldan ticari ileti gönderilmesine izin vermeniz halinde adınız-soyadınız, cep telefonu numaranız ile e-posta adresiniz işlenmektedir.
  • Çağrı merkezi, e-posta, sosyal medya veya diğer benzeri kanallardan herhangi biri ile bizimle iletişime geçmeniz halinde; ad-soyad, sosyal medya kullanıcı adı, e-posta adresi, cep telefonu numarası, paylaşılması halinde sabit telefon numarası, hukuki işlem bilgileriniz, talep ve şikayetleriniz ve çağrı merkezi ses kayıtlarınız işlenmektedir.

2. Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları

2.1. Kişisel verileriniz, KVKK’nın 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde GÖYNÜK BELEDİYESİ tarafından aşağıda belirtilen amaçlar doğrultusunda işlenecektir:

  • Aldığınız hizmetlerin faturalanması ve olası durumlarda anlaşmalı olduğumuz kargo firmaları aracılığıyla sizlere ulaştırılması.
  • Satış sonrası destek hizmetlerinin sunulması ve talep ve şikayetlerinizin çözüme kavuşturulması.
  • Çerezler vasıtasıyla internet sitesi kullanımlarınıza ilişkin istatistiksel çalışmaların yapılması, hedeflenmiş reklam/tanıtımların yapılması ve etkin bir ziyaretçi deneyimi yaşamanızın sağlanması.
  • Süreçlerinin daha iyi yönetilmesi.

3. Kişisel Verilerinizin Toplanma Yolları

3.1. Kişisel verilerinizin neler olduğu; GÖYNÜK BELEDİYESİ tarafından verilen hizmet ya da ticari faaliyete veya tarafınızla aramızda kurulan sözleşme içeriğine bağlı olarak değişkenlik gösterebilmekte; çağrı merkezi, internet sitesi, üyelik platformu ve benzeri yollarla sözlü, yazılı ya da görsel olmak üzere otomatik olan ya da otomatik olmayan yöntemlerle toplanmaktadır.

4. Kişisel Verilerinizin İşlenmesinde Hukuki Sebepler

4.1. Kişisel verileriniz GÖYNÜK BELEDİYESİ tarafından; kanunlarda açıkça öngörülmesi, bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması, ilgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması, ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması, veri sahibinin açık rızası gibi hukuki sebeplerden bir veya birkaçına dayanılarak toplanmaktadır.

5. Üçüncü Kişilere Ait Kişisel Veriler

5.1. Bize üçüncü kişilerle ilgili kişisel nitelikteki bilgiler vermiş olmanız durumunda söz konusu kişi ya da kişilerin kişisel nitelikteki bilgilerinin işlenmesi ve kullanılması hakkında bilgilendirme ve söz konusu bilgilerin yukarıda belirtilen amaçlarla kullanılması için açık rızalarının alınması sorumluluğu size ait olacaktır.

6. Kredi Kartınızın ve Kart Bilgilerinizin Güvenliği

6.1. Kredi kartınızın güvenliği SSL şifreleme teknolojisiyle sağlanmaktadır. Kredi kartı bilgilerinizi girdiğiniz her sayfada tarayıcınızın en alt kısmında bir kilit simgesi göreceksiniz. Bu simge GlobalSign tarafından sağlanan 128 Bit SSL Sertifikasını temsil etmektedir. Ayrıca ödeme yapılırken kredi kartı bilgilerinizi girdiğiniz sayfalarda internet adres bölümü “http”den “https”ye dönüşecektir. SSL teknolojisi ile ödeme süreci başladığında siteden bağımsız olarak, kullanıcı bilgisayarı ile banka arasında doğrudan şifreli bir iletişim kurulmakta ve tarayıcınız vasıtası ile gönderdiğiniz hiçbir bilgi GÖYNÜK BELEDİYESİ çalışanları ya da üçüncü şahıslar tarafından görülmemektedir. Sitemizde Güvenli Ödeme olarak görünen ikonu tıkladığınızda güvenlik sertifikamızla ilgili kayıtlara ulaşabilirsiniz.

6.2. Kart bilgilerinizi kaydetmeyi tercih etmeniz durumunda, kartın aktive edilmesi ve kullanılması sırasında gerekli bilgilerin kullanılabilmesi için açık rızanızı belirtmeniz gerekecektir. Kartın CVV numarası sadece işlem yapılan satış için kullanılacak ve kart bilgilerinin bir parçası olarak kaydedilmeyecek veya daha sonraki bir tarihte kullanılmayacaktır. Bu özelliğin aktive edilmesi daha sonra yapacağınız alışverişlerde bilgilerinizin otomatik olarak doldurulmasını sağlayacak ve bu nedenle de her yeni işlemde kart bilgilerinizi yeniden girmeniz gerekmeyecek, bu bilgilerin daha sonraki alışverişler için geçerli ve aktif durumda olduğu kabul edilecektir.

7. Kişisel Verilerinizin Paylaşımı ve Aktarımı

GÖYNÜK BELEDİYESİ, kişisel verilerinizi ancak işbu Politikada yer alan amaçlar doğrultusunda ve KVKK m. 8’e uygun olarak üçüncü kişilere aktarmaktadır. Bu kapsamda;

7.1. Alacağınız hizmetleri size ulaştırmak, lojistik hizmetleri ve hizmet sonrası destek hizmetlerini verebilmek, talep ve şikâyetlerinizin çözüme kavuşturulması ve gerektiğinde sizinle iletişime geçebilmek ya da uzmanlık gerektiren danışmanlık vb. hizmetlerini almak amaçlarıyla yurtiçinde bulunan iş ortakları ve hizmet sağlayıcılarıyla (elektronik ileti aracı hizmet sağlayıcıları, çağrı merkezi, hukuki ve mali danışmanlık hizmeti verenler, e-fatura/e-arşiv fatura hizmeti sağlayıcıları, gönderi/kargo/kurye gibi) işbu firmalar tarafından GÖYNÜK BELEDİYESİ’nin faaliyetlerinin yerine getirilmesi kapsamında verilen hizmetler dâhilinde kullanılması kaydıyla aktarılmaktadır.

7.2. Yetkili ve görevli özel veya kamu kurum ve kuruluşları ile adli makamlara ve resmi kurum/kuruluşlara karşı olan bilgi, belge verme ve ilgili sair yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve dava ve cevap hakları gibi yasal haklarımızı kullanabilmek amacıyla GÖYNÜK BELEDİYESİ’nden istenen bilgiler anılan kurum, kuruluş ve makamlara aktarılmaktadır.

7.3. Ödemenizi kredi/banka kartı ile yapmanız halinde kredi/banka kartı bilgileriniz, GÖYNÜK BELEDİYESİ tarafından kaydedilmeksizin ilgili banka, elektronik ödeme kuruluşu vb. hizmeti sağlayan üçüncü kişilere aktarılmaktadır.

8. Üyelik Bilgileriniz ve Üyelik Sözleşmesi

8.1. Üye olurken verdiğiniz tüm bilgiler ürün veri tabanının korunduğu sistemle korunmaktadır. İstediğiniz zaman “Üyelik Sözleşmesi”nde belirtilen yolları kullanarak üyelikten ayrılabilirsiniz. Üyelikten ayrılmanız durumunda tüm bilgileriniz silinir ve isteğiniz dışında kullanılmaz.

8.2. Verdiğiniz bilgilerin gerçek ve doğru olduğunu garanti etmekte ve bu bilgilerde herhangi bir değişiklik olduğunda bize bildirmeyi taahhüt etmektesiniz. Üyelik formunda belirtilen yanlış, eksik ya da tam olmayan bilgiler nedeniyle internet sitemizin, internet sitesi sorumlusunun ya da herhangi bir üçüncü kişinin maruz kalabileceği zarar ya da kayıptan sorumlu olacağınızı peşinen kabul ve beyan etmektesiniz.

9. Çerez Politikası

9.1. GÖYNÜK BELEDİYESİ olarak internet hizmetlerimizden güvenli ve eksiksiz şekilde yararlanmanızı sağlamak, uygulama ara yüzünde özelleştirebildiğiniz tercihlerinizi depolamak ve deneyiminizi geliştirmek, istatistik bilgilerinizi derlemek için çeşitli çerez (cookie) veri dosyaları kullanmaktayız. Çerezlere ilişkin ayrıntılı bilgi aşağıda verilmiştir:

Çerez nedir?

Çerez, bir internet sitesinin bilgisayarınıza, telefonunuza ya da herhangi başka bir cihazınıza o internet sitesini ziyaretinizle ilgili bilgiler toplamak için yerleştirdiği küçük metin dosyasıdır. Çerezler ziyaretiniz sırasında yapacağınız taramaları kolaylaştırmak ve siteyi kullanıcı dostu kılmak için gerekli olup cihazınıza herhangi bir zarar vermemektedirler.

İnternet Sitemizde Çerezler Neden Kullanılmaktadır?

Çerezler internet sitemizin işleyişinin ana unsurlarından birisini teşkil etmektedir. Çerezlerin ana amacı internet sitemizi ziyaret deneyiminizin iyileştirilmesidir. Bu amaç çerçevesinde örneğin gelecekteki ziyaretleriniz için o anki ziyaretinizde yaptığınız tercihlerin hatırlanması için kullanılırlar.

Çerezler tarafından toplanan bilgiler, kullanım kalıplarının ve rakamlarının değerlendirilmesi yoluyla sitenin kullanıcıların bireysel tercihlerine uygunluğunu ve aramaların daha hızlı gerçekleştirilmesini sağlarlar.

İnternet Sitemizde Çerezler Hangi Amaçla KULLANILMAZ?

Adresiniz, şifreniz, kredi kart bilgileriniz gibi hassas şahsi nitelikteki bilgilerinizi kullandığımız çerezlerde depolamamaktayız.

Çerezlerde Depolanan Bilgileri Kim Kullanır?

İnternet sitemizi ziyaretleri sırasında kullanıcıların deneyimini iyileştirmek amacıyla tarafımızdan talep edilen hizmetleri sunmak için harici kuruluşlar tarafından kullanılan ve yönetilen “üçüncü taraf çerezleri” olarak tanımlananlar hariç internet sitemizdeki çerezlerde depolanan bilgiler özel olarak yalnızca bizim tarafımızdan kullanılırlar. Sözü edilen “üçüncü taraf çerezleri”nin temel amacı, erişim istatistikleri elde etmek ve gerçekleştirilen ödeme işlemlerinin güvenliğini garanti etmektir.

İnternet Sitesinde Çerez Kullanımını Nasıl Önleyebilirim?

Tarayıcılar genellikle çerezleri otomatik olarak kabul etmektedir. İnternet tarayıcınızın “yardım” menüsünde verilen talimatları izleyerek veya www.youronlinechoices.eu veya www.allaboutcookies.org adresini ziyaret ederek çerezleri kaldırabilir, önleyebilir veya sınırlandırabilirsiniz.  

Çerezlerde yapılandırma yaptığınızda, internet sitemizi kullanmaya devam edebilmekle birlikte sitemizdeki bazı özelliklerin ve hizmetlerin düzgün çalışmayabileceğini veya bazı özellik ve hizmetlere erişiminizin sınırlı olabileceğini unutmayınız.

9.2. İnternet sitemizin aldığı tüm güvenlik önlemlerinin yanı sıra kullanıcının da tarayıcısının güvenlik ayarlarının en üst seviyede ve güncel olması, gerekli antivirüs vb. yazılımların yüklenmesi, şifrelerini ya da önemli kişisel bilgilerini bilgisayarında yazılı olarak bulundurmama gibi bazı güvenlik tedbirlerini alması önemlidir.

10. KVKK Kapsamında Haklarınız

10.1. Kişisel verilerin işlenmesi ve korunması açısından talep ve itirazlarınızı Başvuru Formu’nu doldurarak GÖYNÜK BELEDİYESİ’ne iletebilirsiniz. Gerekirse sizden kimlik kartınızın, pasaportunuzun ya da diğer bir geçerli kimlik belgenizin bir kopyasını bize göndermenizi isteyebiliriz. Başvuruyu aşağıdaki haklarınızı kullanmak amacıyla yapabilirsiniz:

  • Kişisel verinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel veriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel veriniz eksik veya yanlış işlenmişse bunların düzeltilmesini isteme, Kanun’da öngörülen şartlar çerçevesinde bunların silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu işlemlerin kişisel verinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verinizin özellikle otomatik sistemler aracılığıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararınızın giderilmesini talep etme.

10.2. KURUM, kişisel veri sahipleri tarafından kendisine iletilen KVKK’nın uygulanmasıyla ilgili talepleri, niteliklerine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırır. Ancak, KURUM, işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücretleri başvuruda bulunan kişisel veri sahibinden isteyebilir.

11. Değişiklikler

 11.1. İşbu Aydınlatma Metni ile Gizlilik ve Çerez Politikasında değişiklik yapıldığında, https://goynuk.bel.tr’de yayımlanır ve yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer.

İletişim

Aydınlatma Metni ile Gizlilik ve Çerez Politikası veya diğer veri koruma uygulamalarımıza ilişkin herhangi bir soru, endişe veya talebinizin bulunması halinde, başvuru formunu kullanarak bize aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz:
GÖYNÜK BELEDİYESİ

ADRES: Yenice Mahallesi Selim Çapar Caddesi Şehit Mehmet Diri İş Hanı Kat 3 Göynük/BOLU

Tel: 0 374 451 6020 – 0 374 451 62 65 – 0 374 451 68 85 

0 374 451 24 54 Fax

Hakkında GÖYNÜK BELEDİYESİ

Bunumu arıyorsunuz ?

İPEKYOLU BELEDİYELER BİRLİĞİ TOPLANTISI SAPANCA’DA GERÇEKLEŞTİ.

İpekyolu Belediyeleri Turizm Kalkınma Birliği meclis toplantısı Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen’in ev sahipliğinde Başkan ...

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com