Anasayfa / Genel / İLÇEMİZ HİMMETOĞLU KÖYÜNDE HEYELAN MEYDANA GELDİ

İLÇEMİZ HİMMETOĞLU KÖYÜNDE HEYELAN MEYDANA GELDİ

Dün gece saatlerinde Aksa Enerji Göynük Termik Santrali üretim sahasının yanında bulunan alanda meydana gelen heyelan nedeniyle iki ev ağır hasar görürken, 5 evde ise hafif hasar oluştu.
Yaşanan heyelanın ardından olay yerine giden Başkanımız Kemal Kazan ve İlçe Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, AFAD ekipleri ve diğer ilgili kurumların yetkilileri ile bölgede incelemede bulundu.
Yapılan ilk incelemede ağır hasar gören evler ile hafif hasar gören 5 evin boşaltılması kararı alındı.
Başkanımız Kemal Kazan yaptığı açıklamada, gece saatlerinde meydana gelen heyelan sonucu iki evde ağır hasar meydana gelirken 5 evde ise hafif hasarlar oluştuğunu belirtti.Toprak kaymasından zarar görme ihtimali bulunan toplam 5 evi boşaltma kararı aldık ve zarar gören vatandaşlarımızı bölgede faaliyet gösteren Aksa Enerji Göynük Termik Santrali Misafirhanesine yerleştirdik dedi.
Himmetoğlu Köy muhtarı ve yetkililer ile iletişim halinde olduğunu belirterek gelişmeleri takip ettiğini belirten Başkanımız Kemal Kazan, kapsamlı incelmenin tamamlanmasının ardından en kısa sürede zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi hususunda gerekli çalışmalara başlanılacaktır derken toprak kaymasında zarar gören vatandaşlarımıza ve tüm köylülere geçmiş olsun dileğinde bulundu.