Anasayfa / Genel / BOLU İLİNİN İLK TESCİLLİ COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNÜ ‘GÖYNÜK TOKALI ÖRTMESİ ve GÖYNÜK BOMBAY FASÜLYESİNİ’ TANITMAK ÜZERE SAFRANBOLU DAYIZ.

Belediye Başkan Yardımcımız Samet Çetinbaş, Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) ve Geleneksel Ürünler Coğrafi İşaretler Derneği (GÜCİSDER) tarafından 15 Kasım 2019 tarihinde Safranbolu’da düzenlenen ‘Coğrafi İşaretli Ürünlerin Batı Karadeniz Buluşması’ konulu çalıştaya katıldı.
Çalıştay kapsamında: ‘ Coğrafi İşaretli ürünlerin gerek Türkiye gerekse Avrupa Birliğinde tescillenme çalışmalarına esas olmak üzere; Karadeniz Bölgesinde tescillenen ürünler, başvuru sürecinde olup henüz tescillenmeyen ürünler ile bölgede coğrafi işareti alınabilecek potansiyel ürünlerin tespiti ve tescilli ürünlerin denetimleri ile hukuki hak ve sorumlulukları açısından BAKAB üyesi belediyelerin ve diğer katılımcıların bilgilendirmesi hedefleniyor.

‘GÖYNÜK DİK BÖREK’ VE ‘GÖYNÜK KABAKLI YUFKA TATLISI’ İÇİN YAPTIĞIMIZ TESCİL BAŞVURULARI KABUL EDİLMİŞTİR.

‘Göynük Dik Börek’ ve ‘Göynük Kabaklı Yufka Tatlısı’ için yaptığımız tescil başvuruları kabul edilmiştir. Göynük ...