Anasayfa / Genel / BAŞKANIMIZ AHMET ÇANKAYADAN YÜZYILLAR ÖNCE İLÇEMİZDEN GÖÇ EDEN HEMŞEHRİLERİMİZE ZİYARET

Başkanımız Ahmet Çankaya yüzyıllar önce ilçemizden göç eden hemşerilerimizi Bursa Mudanya Göynüklü köyüne giderek ziyaret etti.
1400lü yılların başlarında Sultan Yıldırım Bayezid’in İstanbul’un fethi için oluşturmaya çalıştığı kültürel etnik zemin için ilçemiz Göynükten bir kısım ahaliyi İslam Mahallesi oluşturmak için İstanbul ve çevresine yerleştirmiştir.
Bu koldan bir kısım Göynüklü Ankara Savaşı sonrası çıkan kargaşadan nasiplerini alıp Tekirdağ’a bir kısmı ise Bursa civarına yerleşmiştir.
Köy kahvesinde Göynüklü köyü halkı ile bir araya gelen başkanımız Ahmet Çankaya İlçemiz Göynük hakkında kendilerine bilgi verdi. Göynüklü köyünün gelenek ve görenekleri hakkında bilgiler alan Başkanımız Ahmet Çankaya Göynüklü köyü sakinlerini ilçemize davet etti.

KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

Sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yoğun olarak yaşandığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, kardeşlik duygularının zirveye ...