Anasayfa / Genel / TARİHİ ÇINAR AĞAÇLARININ BAKIM VE BUDAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANILDI,

TARİHİ ÇINAR AĞAÇLARININ BAKIM VE BUDAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANILDI,

İlçemizde bulunan tarihi çınar ağaçlarının bakım ve budama çalışmalarına İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve Göynük Belediyesi ekiplerince ilçemizin muhtelif bölgelerinde başlanıldı.
Ağaçların diri ve sağlıklı kalması amacıyla başlanılan çalışmalar kapsamında ekipler, yaşlı ağaçlarda çürük yerlerinde derin budama, genç ağaçlarda ise estetik budama gerçekleştiriyor.
Başkanımız Kemal Kazan çalışmaları yerinde incelerken, yaptığı açıklamada; var olan yeşilimizin korunması için büyük çaba sarf ediyoruz. Eski ve kurumuş ağaçlara yönelik çalışmalarımızı da uzman ekipler ile gerçekleştiriyor ve kurtarılabilecek olanlara, mutlaka özel müdahalede bulunuyoruz derken ağaç budama çalışmalarındaki temel amaçlarının, ağaçların daha sağlıklı, daha kuvvetli ve dengeli bir gelişim gösterebilmelerini sağlamak olduğunu, budamaların ağaçları gençleştirilip, canlandırdığını ve dolayısıyla büyüme güçlerini artırdığı belirtti.
Ağaç bakım ve budama çalışmalarında desteklerini esirgemeyen başta İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olmak üzere, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı Budama ve Restorasyon Şefi Nimet Ezber Altın ve ekibine teşekkür etti.

Ramazan Bayramı kamu personeli ve halkla bayramlaşma programı İlçe Kaymakamı Talha Battal, Belediye Başkanımız Ali ...