İLÇEMİZDE KONUT YA DA İŞ YERLERİNDE BULUNAN ASANSÖRLERİN YILLIK KONTROLLERİNİN YAPTIRILMASI HUSUSUNDA DUYURU

04.05.2018 tarihli ve 30411 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinin Periyodik Kontrol Dönemi ve Yaptırma Sorumluluğu, Periyodik Kontrol Esasları, Periyodik Kontrol Ücretinin Belirlenmesi, Periyodik Kontrol Sonuçlarının Değerlendirilmesi, Protokolün Yaptırılmasına İlişkin Tedbirler ve Komisyon başlıklı 8’inci Maddesinin 1’inci Fıkrasında “Binada/yapıda sürekli olarak kullanılan asansörün periyodik kontrolü, yılda en az bir defa, Bakanlık tarafından yetkilendirilen ve ilgili idare ile protokol imzalayan A tipi muayene kuruluşuna yaptırılır.”, 9’uncu Maddesinin,4’üncü Fıkrasında “Yapılan değerlendirme neticesinde belirlenen A tipi muayene kuruluşu ile ilgili idare arasında protokol imzalanır ve ilgili idare tarafından kamuoyuna duyurulur“ denilmektedir.

Bahsi geçen yönetmeliğin ilgili maddelerine istinaden Belediyemiz sınırları içerisindeki binalarda kullanılmakta olan asansörlerin yıllık kontrollerinin yaptırılması konusunda Göynük Belediyesi ile muayene kuruluşu TSE Türk Standardları Enstitüsü arasında protokol imzalanmış olup, 29.08.2018 tarihi itibariyle asansörlerin yıllık kontrollerinin, asansörün bulunduğu apartman veya iş yeri ilgililerince Türk Standardları Enstitüsü’ne yaptırılması gerekmektedir.

İletişim:
TSE Türk Standardları Enstitüsü