Anasayfa / Genel / CUMHURİYETİMİZİN 94. YILI İLÇEMİZDE BÜYÜK COŞKU İLE KUTLANDI

CUMHURİYETİMİZİN 94. YILI İLÇEMİZDE BÜYÜK COŞKU İLE KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 94. Yıl Kutlama Programına 28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’da Atatürk Anıtındaki tören ile başlanıldı. Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Efecan Şahin ve Belediye Başkan Yardımcısı Günay Can’ın Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından sona erdi.

29 Ekim Pazar günü Belediye Meydanında gerçekleşen kutlama programına ilçe Kaymakamı Efecan Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Günay Can, Cumhuriyet Savcısı Emine Ersayar, İlçe jandarma Komutanı Bora Topçu, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Dinç, daire amierleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gazilerimiz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program İlçe Kaymakamı Efecan Şahin ve Belediye Başkan Yardımcısı Günay Can’ın törene katılanların ve halkımızın bayramını kutlaması ve ardından Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti’ne emeği geçmiş olan tüm Türk büyükleri ve şehitlerimizin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başlanıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Efecan Şahin günün anlam ve önemini belirten konuşmasının gerçekleştirdi.ilçemiz okullarında eğitim gören öğrenciler tarafından günün anlamını belirten şiirlerini okurken,Göynük Ortaokulu öğrencilerinin seslendirdiği türküler programa renk kattı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yıldönümü vesilesi ile ilçemiz öğrencileri arasında şiir, kompozisyon ve resim dallarında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Kaymakamı Efecan Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Günay Can ve Cumhuriyet Savcısı Emine Ersayar tarafından verilirken,29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 94. Yıl Kutlama Programı yöresel halk oyunu gösterisi, Egemenlik ortaokulu mehter takımı gösterisi ve wushu gösteresinin ardından gerçekleşen tören geçişinin ardından sona erdi.

Kurban Bayramı kamu personeli ve halkla bayramlaşma Belediye Başkanımız Ahmet Çankaya, İlçe Kaymakamı Ferhat Gür, ...