Anasayfa / Genel / “YILIN ÖRGÜTLENMESİ” ÖDÜLÜ İPEKYOLU BELEDİYELERİ TURİZM KALKINMA BİRLİĞİNİN

“YILIN ÖRGÜTLENMESİ” ÖDÜLÜ İPEKYOLU BELEDİYELERİ TURİZM KALKINMA BİRLİĞİNİN

Türkiye’nin ilk Milli Ağı kuruluyor:
Yaşayan Şehirler Platformu ve Dokuz Eylül Üniversitesinin düzenlemiş olduğu Şehir Ödülleri Türkiye 2018 etkinliği kapsamında İpekyolu Belediyeleri Turizm Kalkınma Birliği “Yılın Örgütlenmesi” kategorisinde Ödül’e layık görüldü.
İpekyolu Belediyeleri Turizm Kalkınma Birliği Birlik Başkanı ve Göynük Belediye Başkanımız Kemal Kazan, Birlik Encümen üyeleri Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ve Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl İzmir’de düzenlenen ödül töreninde ödülü birlik üyesi 18 üye belediye adına aldılar.
Yaşayan Şehirler Projesi, kentsel kalkınma hedefli, şehirlerimizin ve değerlerinin etkili pazarlanması ve markalaşması, yöre kaynaklarının korunup, doğru değerlendirilmesi, sürecin hedef odaklı, kesintisiz yönetilmesi ve kentler için katma değerler yaratılması amacıyla oluşan sosyal bir projedir.
Yaşayan Şehirler Platformu Başkanı H. Alper AKIN ödül töreninde yaptığı açıklamada; “Bir şehri, muhteşem güzellikte ve eşsizlik de bir puzzle gibi düşünürsek, onu var eden her bir parçanın yokluğunda, o parçanın önemini anlarız. Şehrin puzzle parçalarıda şehir paydaşlarıdır. Her birinin şehrin dünü, bugünü ve yarınında hayati derecede önemi vardır. Şehirlerin geleceğini tasarlayan, başarılı adımlar ile şehrin yıldızını parlatan, yaşayanlarının refah düzeyini arttıran, mutlu eden de onlardır, hatalı kararlar, projeler, uygulamalar ile geleceğini karartan da onlar… Bu nedenle şehirlere paydaş, merkezi yönetim temsilcisi kamu kurumları, yerel yönetimler, sektörel örgütler, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, birlikler, kooperatifler, özel sektör işletmeleri, sanatsal faaliyetlerle ilgilenenler. Kısacası şehrin geleceğini aydınlatan çalışmaları, projeleri, uygulamaları hayata geçiren, şehre paydaş tüm kesimlere, “Umut ışığınızla şehirlerimizi ve bizleri aydınlattığınız için teşekkür ederiz ” derken yapılan sunumun ardından ödül törenine geçildi.
Ödül töreni aynı zamanda Cittaslow Belediye Başkanlarının buluşmasına da sahne oldu. Türkiye’de öncü kentler olmayı hedefleyen Cittaslow ilçelerin Belediye Başkanları ödül töreninden sonra bir araya gelerek sohbet ettiler.

ŞEHİR MERKEZİMİZDE SICAK ASFALT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İlçemiz genelinde devam eden üst yapı yapım ve onarım çalışmaları kapsamında Sofuali cami önünden başlayan ...