Anasayfa / Duyurular / TÜM HALKIMIZI TARİHİ MİRASIMIZI KORUMAYA DAVET EDİYORUZ

TÜM HALKIMIZI TARİHİ MİRASIMIZI KORUMAYA DAVET EDİYORUZ

Tarihi Mirasımıza ve Kamu Mallarına Zarar Verenler Hakkında

Yasal İşlem Başlatılacaktır

İlçemiz Cittaslow (Sakin Şehir) Göynük son dönemlerde yerel ve ulusal yazılı ve görsel basında adından çokça söz ettirerek, yerli ve yabancı turistlerin gözde uğrak mekânlarından biri haline gelmektedir.

Tarihi M.Ö 1200-620 tarihlerinde yaşayan Friglere dayanan, Otantik Osmanlı mimarisine sahip olmasından dolayı kentsel sit alanı ilan edilen, Fatih Sultan Mehmet’in hocası İstanbul’un manevi fatihi Akşemseddin Hz’nin ve aynı zamanda Ömer Sikkin Hz, Debbağ Dede gibi önemli âlimlerin türbesinin bulunduğu ve Cumhuriyetimizin ve Bağımsızlığımızın ilanında büyük bir öneme sahip olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının anısına inşa edilen Zafer Kulesi’yle anılan zamanın durduğu kent Göynük, Belediye Başkanımız Kemal Kazan’ın ilçemizde Turizm’in geliştirilmesi ve tarihi dokunun korunması adına göreve geldiği ilk günden bu yana hayata geçirmiş olduğu projeler ve belediyemizin yapmış olduğu yatırımlarla da ülkemiz genelinde birçok ödüle layık görülmektedir.

Yaşanan tüm bu olumlu gelişmeler ülkemizin güzide ilçelerinden biri haline gelen ve turizm alanında büyük bir atağa kalkan Sakin Şehir Göynük için önemli bir adım olarak değerlendirilmekte olup İlçemizin kalkınmasına da büyük destek sağlamaktadır.

Ancak ne acıdır ki sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerle gün geçtikçe daha tanınır ve bilinir bir hale gelen Sakin Şehir unvanına sahip olan ilçemiz Göynük’te’ son günlerde kültürel mirasımızın simgesi olan alanlarda ve ilçemizin tanıtımına katkı sağlayan reklam ve tanıtım panoları bazı kişi ya da kişiler tarafından alçakça saldırılara uğradığı’ belediye ekiplerimizce tespit edilmiştir.

Bu bağlamda hepimizin sahip çıkmak ve korumak zorunda olduğu ‘Tarihi ve Kültürel mirasımıza ve milli servetimiz sayılan kamu mallarına yapılan saldırıları yapanların tespit edilmesi halinde Türk Ceza Kanunun ilgili maddeleri kapsamında haklarında ilgili kurumlarca yasal işlem uygulanacağını belirtir’, tarihi mirasımıza ve kamu mallarına zarar veren kişi ya da kişileri gören vatandaşlarımızın belediyemize veya güvenlik güçlerine haber vermeleri önemle rica olunur.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

GÖYNÜK BELEDİYE BAŞKANLIĞI

11.10.2017

Göynük Belediyemize ait 14 ABJ 012 plakalı Otobüs aracı 2886 sayılı İhale Kanunun 45. Maddesine ...