Anasayfa / Genel / SAKİN ŞEHİR GÖYNÜK OKUYOR PROJESİ BAŞLADI

SAKİN ŞEHİR GÖYNÜK OKUYOR PROJESİ BAŞLADI

Göynük Kaymakamlığı, Göynük Belediyesi, Göynük Belediyesi Çocuk Meclisi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hazırlanan SAKİN ŞEHİR GÖYNÜK OKUYOR projesi kapsamında ilçemizde örgün ve yaygın eğitim gören İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerinin yanı sıra ilçemizde hizmet veren tüm Kamu Personelinin katılımıyla gerçekleşecek olan okuma projesine bu gün başlanıldı.

5 Şubat 2018 – 25 Mayıs 2018 tarihleri arasında ilçemiz okulları ve kamu kurum ve kuruluşlarında görevli idareci ve personelin katılımı ile ders saatlerinin ve sabah mesaisinin ilk 20 dakikasını kapsayacak şekilde düzenlenecek olan SAKİN ŞEHİR GÖYNÜK OKUYOR projesiyle ilçemizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının proje ortaklarıyla ilçemizde okuma alışkanlığının geliştirilmesi ve arttırılması amaçlanmaktadır.

Projede esas olarak ilçemiz genelinde eğitim öğretime devam eden ilkokul 2-4 sınıfları, ortaokul ve ortaöğretim öğrencilerine 100 temel eser okutulacak olup öğrencilere kitap okuma heyecanı kazandırılırken, okullarımızın ihtiyacı olan kitapların temini çalışmaları da başlatılarak okul kütüphanelerinin zenginleştirilmesi de sağlanacaktır.

Başkanımız Kemal Kazan SAKİN ŞEHİR GÖYNÜK OKUYOR projesi ile ilgili yaptığı açıklamada ‘başlatmış olduğumuz bu projeye destek ve örnek olmak amacıyla bu gün personelimiz ile birlikte sabah mesaisinin ilk 20 dakikasına kitap okuyarak başladık. Projeyle ilçemizde okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, çocuk ve gençlerimizin kitapla buluşmasına ve okuma alışkanlıklarının arttırılmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Her gün 20 dakika kitap okuyan bir öğrenci ya da birey yılda 7300 dakika kitap okumuş olurken yaklaşık 1460000 kelimeyle yılda 200 sayfalık 29 adet kitabı bitirmiş olacaktır. Yapılan araştırmalarda bu sayı kişinin kuvvetli okuma alışkanlığına sahip bir okur olması için yeterlidir’ derken bizde bu günden itibaren Belediye personelimiz ile birlikte proje süresince ve sonrasında sabah mesaisinin ilk 20 dakikasını kitap okuyarak değerlendireceğiz ’dedi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların kitap okumalarının halkımıza hizmet konusunda olumlu etkileri olacağına da inandığını belirten Başkanımız Kemal Kazan tüm vatandaşlarımızı projeye destek olmaya davet etti.

ALİ ERİCEK İLKOKULUNDA BULUNAN ŞEHİT ÖZEL HAREKÂT POLİSİ VELİT BEKDAŞ “Z” KÜTÜPHANESİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

15 Temmuz darbe girişiminde Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı saldırısında şehit olan Özel harekât polisi ...