Anasayfa / Genel / KADİR TOPBAŞ VE EŞİ ÖZLEYİŞ TOPBAŞ GÖYNÜK TOKALI ÖRTMESİNE HAYRAN KALDI

KADİR TOPBAŞ VE EŞİ ÖZLEYİŞ TOPBAŞ GÖYNÜK TOKALI ÖRTMESİNE HAYRAN KALDI

İlçemizi ziyaretlerinde Kadir Topbaş ve Eşi Özleyiş Topbaş gerek doğal ve kültürel, gerekse yaşam tarzı olarak Göynük’ü çok beğendiklerini ifade ederken ziyaret ettikleri Belediyemiz bünyesinde hizmet veren Göynük Belediyesi Yöresel El Sanatları Eğitim Merkezinde Göynüklü hanımlar tarafından dokunan Bolu’nun ilk Coğrafi İşaretli ürünü olan Göynük Tokalı Örtmesi ve el dokumalarına hayran kaldıklarını belirttiler.
Unutulmaya yüz tutmuş yöresel el sanatlarını canlandırmak ve gelecek nesillere aktarabilmek amacıyla Göynük Belediyesi Yöresel El Sanatları Eğitim Merkezinde yürütülen çalışmalar hakkında Başkanımız Kemal Kazan’dan bilgiler alan Kadir Topbaş ve Eşi Özleyiş Topbaş büyük emekler verilerek ortaya birbirinden güzel ürünler çıkaran Göynüklü hanımları ve bu imkânı sağlayarak tarihine, kültürüne ve değerlerine sahip çıkan projeler üreterek hayata geçiren Belediye Başkanımız Kemal Kazan’ı tebrik etti.
Başkanımıza destek sözü veren Kadir Topbaş yaptığı açıklamada ‘Ülkemizde unutulmaya yüz tutmuş Geleneksel Sanatların gün yüzüne çıkartılması için yürütülen çalışmaların büyük önem arz ettiğini, Belediyemizin de bu yönde gerçekleştirdiği çalışmaları takdir ettiğini belirtti. Kadir Topbaş ‘Geleneksel Sanatların gün yüzüne çıkarılması hususunda Göynük Belediyesi’nin önümüzdeki süreçte yapacak olduğu çalışmalara kendisinin de destek vereceğinin sözünü verirken’ Başkanımız Kemal Kazan Yöresel El Sanatları Eğitim Merkezi ziyaretleri sonrasında Kadir Topbaş ve eşi Özleyiş Topbaş’a Göynük Tokalı Örtmesi hediye etti.

2019 YILINDA DA SU VE KİRAYA ZAM YOK

Hükümetimizin başlatmış olduğu ‘Enflasyonla Topyekûn Mücadele’ kapsamında her yıl tüfe oranında artışı yapılan su ve ...