Anasayfa / Genel / GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İLÇEMİZDE DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İLÇEMİZDE DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79’uncu yılında ilçemizde düzenlenen törenle anıldı.

10 Kasım Atatürk’ü anma günü programı ilk olarak Anıt Parkta İlçe Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş ve Belediye Başkanımız Kemal Kazan’ın Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün 79 yıl önce vefat ettiği saat olan 09.05’de iki dakika süren “ti” sesi eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu Saygı duruşu sırasında gönderdeki Türk bayrağı da yarıya indirildi ve ardından İstiklal Marşı okundu. Saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından Atatürk anıtındaki program sona erdi.

Atatürk Anıtında gerçekleşen törenin ardından 10 Kasım Atatürk’ü anma programı Egemenlik Ortaokulu Konferans salonunda İlçe Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, Belediye Başkanımız Kemal Kazan, Cumhuriyet Savcısı Furkan Aslan, İlçe Jandarma Komutanı Bora Topçu, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Dinç, Belediye Başkan Yardımcısı Günay Can,Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Demiröz,kurum amirleri Stk temsilcileri,öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile devam etti.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından gerçekleşen günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, Mustafa Kemal’i düşünüyorum adlı şiirin okunması ve Mustafa Kemal Atatürk adlı video gösterimi ile devam etti. Atatürk hakkında devlet adamlarının düşünceleri konulu slayt sunumu ve şiirler ile devam eden program Bir Ömrün Hikâyesi Oratoryosu, Bayrak, Atatürk İlke ve İnkılapları gösterisi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilçemizde bulunan ilkokullarda resim, ortaokullarda şiir ve liselerde kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş,Belediye Başkanımız Kemal Kazan,Cumhuriyet Savcısı Furkan Aslanın ödüllerini vermesinin ardından sona erdi.

BAŞKANIMIZ KEMAL KAZAN’IN 4 ARALIK DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ MESAJI

İnsanların başta enerji olmak üzere birçok ihtiyacını karşılamaya yönelik kullanılan madenlerin yer altından çıkarılması oldukça tehlikeli ...