Yatırımını Göynük Belediyesinin üstlendiği ve bu yıl eğitime Ünal Aysal Anadolu Öğretmen Lisesinde başlayan Göynük Fen Lisesi kendi binasına kavuşmaya hazırlanıyor.
Geçtiğimiz aylarda Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın katılımıyla temeli atılan Göynük Belediyesinin yatırımını gerçekleştireceği Göynük Fen Lisesinde hummalı çalışmalar başladı. Fen Lisesinin yatırımı için Göynük Belediyesinin yapmış olduğu ihaleyi alan Özler Yapı İnşaat Tic. San. Ltd. Şti ve Bir Mer Madencilik İnş. San ve Tic Ltd Şti’ nin ortak girişimi çalışmalarına tam gaz başladı.
Eğitim hayatına Ünal Aysal Anadolu Öğretmen Lisesinde misafir olarak başlayan Göynük Fen Lisesi, kendi binasına taşınmak için gün sayıyor. Göynük, Türkiye’de ilk defa bir beldede gerçekleşecek olan Fen Lisesinin haklı gururunu yaşarken, Göynük Belediyesinin gerçekleştirdiği ihaleyi alan yüklenici firma Fen Lisesi yatırım programını aksatmamak için çalışmalarına hız verdi.
Türkiye genelinde toplam 82adet bulunan Fen Liseleri zincirinin 83.sünün Göynük’te gerçekleşeceğini belirten Başkan Necati Topaloğlu ‘ Göynük Belediyesinin kendi imkânları ile gerçekleştireceği ve toplam 4.500 m2 bir alanda 24 derslik ve diğer ünitelerin yer alacağı Göynük Fen Lisesinde belediyemizin düzenlediği ihaleyi alan yüklenici firma inşaata başladı. Şartname gereği sekiz ay olarak belirlenen teslim tarihi ile Fen Lisemiz önümüzdeki eğitim öğretim yılını kendi binasında karşılayacak. Fen Lisesi Eğitim Kompleksinde, dört kat üzerinde 7887 m2 bir ana bina ile yatılı öğrencilerin kalacağı bir öğrenci yurdu ve kapalı spor salonu bulunuyor. Yüklenici firmaya işi teslim ederken sekiz ay olarak belirlenen teslim tarihi konusunda ki hassasiyetimizi dile getirdik. Göynük Belediyesinin taahhüdü neticesinde Fen Lisesi misafir olarak Ünal Aysal Anadolu Öğretmen Lisesinde eğitime başladı. Buradan Milli Eğitim Bakanlığımıza bizlere olan güvenleri için teşekkür ediyor, bu güvene layık olmak için yatırımın büyük bir dikkatle takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Geleceğimizin eğitimci, yönetici ve bilim adamlarının Göynük’te yetişecek olması bizleri gururlandırıyor. Göynük bir eğitim kenti olarak tarihte ki yerini almıştır. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.’ Dedi.





