Anasayfa / Göynük Belediyesi / Çanakkale Savaşı Müze Tırı Göynük’te

Çanakkale Savaşı Müze Tırı Göynük’te

-Çanakkale ruhunu Türkiye’nin her yerine taşımak amacıyla Tuzla Belediyesi tarafından hazırlanan gezici müze özelliği taşıyan Çanakkale TIR’ının bu seferki durağı ilçemiz Göynük oldu.

-Belediyemizin ev sahipliğinde ilçemize gelen Çanakkale Tırı bu gün Belediye Meydanında ziyaretçilerine kapılarını açtı.

-Tuzla Belediyesi tarafından, Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı Etkinlikleri kapsamında hazırlanan Çanakkale TIR’ında, karargâh, sıhhiye birliği, siper ve Çanakkale cephesinde kullanılan orijinal mermiler, kılıçlar, silahlar, savaş malzemeleri ve fotoğraflar sergilenirken ayrıca TIR’ın dışında ise minyatür boyutta Zafer Anıtı ile şehitlik maketi yer alıyor.

-İlçemizde öğrenim gören İlk-Orta ve Lise öğrencileri ile vatandaşlarımız tarafından ilgiyle gezilen Çanakkale TIR’ı akşam saatlerinde ilçemizden ayrıldı.

-Belediye Başkanımız Kemal Kazan yaptığı açıklamada, ‘Çanakkale TIR’ını ilçemiz halkı ve öğrencilerimiz ile buluşturan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ederken başta öğrencilerimiz olmak üzere Çanakkale’ye gitme fırsatı bulamamış vatandaşlarımız içinde Çanakkale ruhunu yaşamasını sağlayan bu organizasyonun gerçekten anlamlı ve önemli bir hizmet olduğunu’ belirtti

Kurban Bayramı kamu personeli ve halkla bayramlaşma Belediye Başkanımız Ahmet Çankaya, İlçe Kaymakamı Ferhat Gür, ...