Anasayfa / Genel / BOLU VALİSİ SAYIN AYDIN BARUŞTAN HEYELAN BÖLGESİNE ZİYARET

BOLU VALİSİ SAYIN AYDIN BARUŞTAN HEYELAN BÖLGESİNE ZİYARET

Bu gün ilçemiz Himmetoğlu köyünde meydana gelen heyelan felaketi sonrası bölgede incelemelerde bulunmak üzere ilçemize gelen Bolu Valisi Aydın Baruş, Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Bolu AFAD Müdürü Cenk Yıldız, Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Kazgan, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer ve beraberindekilere, İlçe Kaymakam Vekili Orhan Gazi Karakaş, Belediye Başkanımız Kemal Kazan, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Demiröz ve İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Bayraktar eşlik etti.

Bolu Valisi Aydın Baruş ve beraberindekiler olay yerinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin çalışmaları hakkında bilgiler alırken, heyelanda 5 kişiye ait 6 konutun etkilendiğinin tespit edildiğini, hasar gören 6 evin arkasında 5 konut daha bulunduğuna değinerek, kazı çalışmasının konutlara doğru devam ettirilmemesi konusunda gerekli tedbirlerin alındığını vurguladı.

Başkanımız Kemal Kazan yaptığı açıklamada ‘bu yaşanan üzücü heyelan felaketi sonrası yetkililerin hasar tespit çalışmaları devam etmekte. Sayın Valimiz Aydın Baruş’un söylediği gibi meydana gelen heyelanda 6 konut hasar gördü ve arkasında bulunan 5 konutta tedbir amaçlı boşaltıldı. Yaşanan olay sonrası evleri hasar gören ve boşaltılan vatandaşlarımız geçici olarak yaşayacakları yerlere yerleştirildi. Hasar tespit çalışmaları sonucu çıkacak rapor doğrultusunda heyelanda zarar gören vatandaşlarımızın mal kayıpları ve ihtiyaçlarının karşılanması konusunda elimizden geleni yapacağız. Unutulmasın ki biz hiçbir vatandaşımızın burnunun dahi kanamasını istemeyiz. Kimse merak etmesin Devletimizin ve Hükümetimizin tüm imkânları mağdur olan vatandaşlarımız için seferber edilmiştir’ derken yaşanan felakette can kaybının olmaması en büyük tesellimizdir, Göynük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayda kusuru bulunanlar hakkında gerekli tahkikatın yürütüldüğünü belirtt.

Evleri hasar gören vatandaşlarımız ve köylülerimiz ile tek tek görüşen Başkanımız Kemal Kazan heyelan meydana gelen alanın kamulaştırılacağını söylerken ‘ Sayın Valimizin söylediği gibi bu bölgede yaşayan köylülerin önümüzdeki yaz sonuna kadar konut sahibi yapılarak yeni yerlerine taşınmalarının sağlanacağını belirtirken’ köylülerimize bir kez daha geçmiş olsun dileğinde bulundu.