Anasayfa / Genel / BAŞKANIMIZDAN KÜLTÜREL MİRASIMIZIN EMANETÇİLERİNE ZİYARET

BAŞKANIMIZDAN KÜLTÜREL MİRASIMIZIN EMANETÇİLERİNE ZİYARET

BAŞKANIMIZ KEMAL KAZAN İLÇEMİZİN TAHTA KAŞIK VE AĞAÇ OYMACILIĞIYLA ÜNLÜ KILAVUZLAR KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ.

Başkanımız Kemal Kazan Kılavuzlar köyüne gerçekleştirdiği ziyarette ağaç oymacılığı ve tahta kaşık ustaları ile bir araya geldi. Ustalar ile sohbet eden ve ihtiyaç ve sorunları hakkında bilgiler alan Başkanımız Kemal Kazan Osmanlıdan bu yana el emeği göz nuru oyma tahta kaşık yapan ustaları ile ünlü Kılavuzlar köyünün Göynük’ün kültürel mirası açısından büyük bir öneme sahip olduğunu ancak günümüze tahta kaşık ve ağaç oymacılığı ustalarının ne yazık ki günden güne azaldığını ve bu sanatın unutulmaya yüz tuttuğunu belirtti.

Başkanımız Kemal Kazan Göynük Belediyesi olarak kültürel mirasımıza sahip çıkmak adına birçok çalışma yürütüldüğünü ve Göynüğümüz için çok önemli bir kültürel miras olan ağaç oymacılığı sanatının gelecek nesillere aktarılması hususunda Göynük Belediyesi olarak bir proje üzerinde çalışıldığını dile getirirken, projenin kısa sürede hayata geçirilerek tahta kaşık ve ağaç oymacılığı ustalığında yeni çıraklar yetiştirerek bu kültürel mirasın devam ettirmenin amaçlandığını belirtti.

BAŞKANIMIZ KEMAL KAZANDAN YÜKSEL COŞKUNYÜREK’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Başkanımız Kemal Kazan,TKİ Genel Müdürü Sn.Ömer Bayrak ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Başdanışmanı ...