Anasayfa / Başkan'ın Mesajları / BAŞKANIMIZ KEMAL KAZAN’IN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKANIMIZ KEMAL KAZAN’IN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık, engellilik konusunda toplumsal bilinç ve farkındalığın artırılması açısından anlamlı bir gündür. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatımızın içerisinde, kimseye ihtiyaç duymadan hayatlarını sürdürmeleri en temel haklarıdır.Yaşadığımız toplumun ayrılmaz parçası olan engelli kardeşlerimizin hayatın her alanında karşılaştıkları meseleleri çözümleyerek, toplumsal üretime aktif olarak katılımlarının sağlanması ve desteklenmesi sosyal devlet anlayışının bir gereğidir. Bu doğrultuda engelli bireylerimizin günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü engeli ortadan kaldırmak, yaşam koşullarını iyileştirmek, toplumsal hayata katılmalarını sağlamak için gerekli olan her türlü desteği sağlamak en önemli hedeflerimiz arasındadır.
Engellilik, sadece engellileri ve ailelerini ilgilendiren bir sağlık sorunu değil, tüm insanlığı ilgilendiren ve herkesin ortak çabasını gerektiren hassas bir konudur. Engelli vatandaşlarımız, fırsat verilmesi durumunda, her alanda üstün başarılara imza atmaktadır. Var olan potansiyellerini ortaya çıkarmak ve onları toplumla bütünleştirmek için elimizden gelen bütün gayreti göstermeliyiz.
Engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlara karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz kalıcı çözümler, temel insan haklarının bir gereği olmanın yanı sıra, insana ve topluma saygının da açık bir göstergesi olarak değerlendirilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm kurum ve kuruluşları ile sosyal devlet anlayışının önemli bir göstergesi olarak tüm engelli vatandaşlarımıza çeşitli imkan sunma konusunda özellikle son yıllarda büyük atılımlar ortaya koymuştur.Göynük Belediyesi olarak, engelli vatandaşlarımıza imkanlarımız dahilinde desteğimizi her zaman göstermeye ve sunmaya çalıştık. Bundan sonrada bu çalışmalarımız engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda devam edecektir. Unutulmaması gerekir ki toplumda yaşayan her insan, birer engelli adayıdır
Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak görüyor, tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, saygılar sunuyorum.

Kemal KAZAN
Göynük Belediye Başkanı.
İpekyolu Belediyeler Birliği Başkanı

BAŞKANIMIZ KEMAL KAZAN’IN 4 ARALIK DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ MESAJI