Anasayfa / Başkan'ın Mesajları / BAŞKANIMIZ KEMAL KAZAN’IN 26 EYLÜL TÜRK DİL BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

BAŞKANIMIZ KEMAL KAZAN’IN 26 EYLÜL TÜRK DİL BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Bugün, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün teşvik ve katılımıyla toplanana Birinci Türk Dili Kurultayı’nın 86. Yıldönümü ve Türk Dil Bayramı’dır.

Dil, insanları tarihi ve kültürel bağlarla bir araya getiren, birey ve dünya arasında bir köprü, bir milletinse gelecek nesillere aktarmak üzere sahip olduğu en kutsal miraslardan biridir. Türkçemiz de şanlı tarihimiz gibi dünya dilleri arasında en zengin, dünya üzerinde yaklaşık 220 milyon nüfusun konuştuğu, kökleri tarihin en eski dönemlerine kadar uzanan, bunca zamana meydan okumayı başarmış en saygın ve en köklü dillerindendir

Dilimizin zenginliklerinin gelecek nesillerimize taşınabilmesi için atalarımızdan aldığımız bu kutsal bayrağı taşıma sırası bizdedir. Türkçe, Iğdır’dan Edirne’ye, Kırım’dan Kerkük’e, Türkistan’a Türk milletinin şanıdır ve birliğimizin sigortasıdır. Bağımsızlık bayrağını indirmeden, zenginliğine ve köklü geçmişine zarar getirmeden bugünlere kadar gelen Türk dili, böylesine saygılı bir duruşu hak etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle dünyanın dört bir yerinde dilimizi kullanan ve korumak için çalışan tüm kardeşlerimizin 26 Eylül Türk Dil Bayramını kutlular,saygılar sunarım.

Güzel TÜRKÇE’miz yaşasın, Aziz MİLLETİMİZ var olsun!

Kemal Kazan
İpekyolu Belediyeler Birliği Başkanı

ŞEHİR MERKEZİMİZDE SICAK ASFALT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İlçemiz genelinde devam eden üst yapı yapım ve onarım çalışmaları kapsamında Sofuali cami önünden başlayan ...