Anasayfa / Göynük Belediyesi / Aziz Şehitlerimizi Dualar İle Andık

Aziz Şehitlerimizi Dualar İle Andık

Geçtiğimiz yıl Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde 28 Temmuz 2015 tarihinde hain bir saldırı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya ve diğer şehitlerimiz Erdal Engin ve Mehmet Diri, Ziya Sarpkaya’nın şahadetinin 1. Yıl dönümünde kabri başında dualar ile anıldı.

İlçemizde bu gün saat 17:30 da Atatürk anıtı önünden başlayan, Şehitlerimiz Ziya Sarpkaya, Erdal Engin ve Mehmet Diri’yi anma  programına, Belediye Başkanımız Kemal Kazan, Başkan Yardımcımız Günay Can, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkan Vekili Engin Arığ,Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ahmet Yerli,Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Adem Evcil, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Necati Tepe,Saadet Partisi İlçe Başkanı Erdal Gülen, Belediye Meclis Üyelerimiz, Belediyemiz Personeli, STK temsilcileri, kurum çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtı önünden başlayan kortej ilçemiz şehitleri Ziya Sarpkaya, Erdal Engin ve Mehmet Diri’nin isimlerinin yazılı olduğu pankart, fotoğraf ve Türk bayrakları ile Şehidimiz Ziya Sarpkaya’nın kabrinin bulunduğu Sofuali kabristanlığına kadar yürüdü. Burada okunan duaların ardından sona eren anma programı sonrasında; Başkanımız Kemal Kazan Şehidimiz Ziya Sarpkaya’nın Babası Salim Sarpkaya ’ya bir kez daha baş sağlığında bulunurken  ‘Devletimiz her zaman Şehit ailelerinin ve Gazilerimizin yanında olmuştur olmaya da devam edecektir. Biz de Devletimizin Göynük İlçesi temsilcileri olarak her fırsatta yanınızdayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birlik ve beraberliğine, Vatanımızın ve Milletimizin bölünmez bütünlüğüne karşı hain emeller içine bulunanlar asla ve asla cezasız kalmayacaktır. Bu vesileyle vatanı uğruna canlarını hiçe sayan şehitlerimiz Ziya Sarpkaya, Erdal Engin, Mehmet Diri başta olmak üzere tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.